Startpagina Actueel

Word jij de klimaatkoploper 2023?

Boerenbond, Cera en KBC gaan samen op zoek naar dé klimaatkoploper van 2023. Ben jij actief bezig met het klimaat op je bedrijf? Of ken jij een klimaatbewuste landbouwer die je naar voor wil schuiven? Als klimaatkoploper krijg je naast een prijs van 5.000 euro de kans om de ambassadeur voor de Vlaamse land- en tuinbouwsector te worden in verband met klimaat.

Leestijd : 1 min

Overstroomde akkers, hittestress bij dieren, fruit verbrand door de zon, oogsten mislukt door droogte - Niemand die de gevolgen van de klimaatverandering van zo dichtbij voelt als onze landbouwers. Geen wonder dat landbouwers tal van maatregelen nemen om hun klimaatimpact te verminderen én om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de veranderende omstandigheden.

Ambassadeur

“Landbouwers doen vaak veel meer dan we denken. Ze kunnen met die inspanningen heel wat andere mensen, waaronder ook collega-land- en tuinbouwers, inspireren. Om landbouwers te inspireren in hun zoektocht naar creatieve en duurzame klimaatoplossingen, en om burgers een beeld te geven van wat landbouwers vandaag al allemaal doen, besloten we op zoek te gaan naar de klimaatkoploper”, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens.

“De klimaatkoploper is een klimaatrobuuste landbouwer, die zowel binnen als buiten de sector als ambassadeur en inspiratiebron kan zijn. De klimaatkoploper treedt graag op als expert ter zake. Hij/zij biedt graag extra duiding bij het klimaatbesef van de landbouw.

Neem zelf deel, of schrijf een bevriende landbouwer in voor 9 april 2023 via www.boerenbond.be.

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken