Startpagina Voor ons gezin

Pizza met witloof

Van 1 tot 7 februari wordt witloof in de kijker gezet door VLAM. Witloof met ham en kaas is en blijft een topper, maar er valt zoveel meer te ontdekken. Experimenteer jij bijvoorbeeld graag met pizzatoppings? Dan is dit recept voor pizza met witloof iets voor jou! Na 40 minuten kunnen 2 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 vel bladerdeeg

2 stronken witloof

150 g champignons

100 g spekblokjes

200 g kruidenkaas

0,50 ui

rucola

bakboter

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 220°C

Snijd de ui in reepjes en champignons in vier.

Bak de spekblokjes in een bakpan.

Laat de spekblokjes uitlekken op huishoudpapier en bak in dezelfde pan de champignons samen met de ui, voeg eventueel extra bakboter toe.

Rol het deeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes wat om en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Plaats de bakplaat 5 minuten in de oven.

Snijd het witloof in de lengte en verwijder de harde kern.

Besmeer de bodem van de pizza met wat kruidenkaas en beleg met het witloof, spek, ui en champignons. Voeg nog enkele toefjes kruidenkaas toe.

Plaats 25 minuten in de oven.

Werk af met rucola en serveer onmiddellijk.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken