Startpagina Actueel

Jonge boeren betogen morgen bij Jambon

Honderden jonge boeren komen op woensdagmiddag 15 februari samen op het Brusselse Martelaarsplein. Daar willen ze de Vlaamse regering duidelijk makendat ze de politieke spelletjes op de kap van jonge boeren meer dan beu zijn. Om hun boodschap kracht bij te zetten, zullen ze kruisen plaatsenaan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

Leestijd : 1 min

Groene Kring, de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, roept haar leden op om massaal af te zakken naar het Martelaarsplein in Brussel. De reden? De Vlaamse regering maakt van zowat elk landbouwdossier een zootje en vergeet dat hierdoor jonge boeren massaal afhaken. Denk maar aan het aanslepende stikstofdossier, Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en Mestactieplan.

In plaats van toekomstperspectief en zekerheid te bieden, speelt de Vlaamse regering spelletjes op de kap van jonge boeren. Groene Kring vindt dat het genoeg is geweest. “Op deze manier is er geen toekomst meer voor jonge Vlaamse landbouwers. Dat laten wij niet passeren. Wij eisen perspectief!”, klinkt het luid.

Boerenbond

Lees ook in Actueel

Reageer snel op onkruiden in bietenpercelen

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) waarschuwt om snel te reageren op de aanwezigheid van onkruiden in suikerbietvelden. Verder bemerken ze dat we opnieuw met een late uitzaai van bieten kampen.
Meer artikelen bekijken