Startpagina Akkerbouw

Wijziging van het fytolicentiesysteem

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Landbouw Denis Ducarme een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het koninklijk besluit van 19 maart 2013 wijzigt ter verwezenlijking van een duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen.

Het koninklijk besluit van 19 maart 2013 bepaalt maatregelen inzake de certificering van professionele gebruikers, distributeurs en voorlichters van gewasbeschermingsmiddelen (fytolicentie) en de opslagvoorwaarden van dergelijke middelen. Het ontwerp dat vandaag goedgekeurd werd, omvat hoofdzakelijk wijzigingen met betrekking tot de aanvraag van een fytolicentie, de werking van de fytolicentie Ps (specifiek professioneel gebruik), de opslagvoorwaarden voor gewasbeschermingsmiddelen en de harmonisatie van de te volgen procedures bij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken