Startpagina Actueel

Doe mee aan de Week van de Korte Keten 2023

Tijdens de Week van de Korte Keten (13 tot 21 mei 2023) kan iedereen kennis maken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende korte keten-verkooppunten zoals hoevewinkels, boerenmarkten, zelfpluktuinen, webshops en automaten. De slogan van deze editie luidt ‘(h)eerlijk dichtbij’. Negen dagen lang vinden er activiteiten plaats om hoeve- en streekproducten beter bekend te maken bij het brede publiek. Ook in Oost-Vlaanderen is dat het geval.

Leestijd : 2 min

“Organiseer als lokaal bestuur, vereniging of producent een leuke activiteit en breng de korte keten onder de aandacht in je buurt. Alles kan, van kleine tot grote acties: een opendeurdag, een wandel- of fietstocht langs boerderijen, een workshop, een afhaalbox met heerlijk lekkers van dichtbij, … Of als korte keten-producent kan je ook deelnemen aan de spaarkaartactie korte keten. De Provincie helpt je met de promotie van je activiteit”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Registreer de activiteit in de UiTdatabank met het label” Lekker lokaal” en de tekst “Week van de Korte Keten”. Zo komen de activiteiten op de website www.weekvandekorteketen.be terecht, de centrale communicatiewebsite voor de Week van de Korte Keten.

Meer info en inspiratie vind je op www.oost-vlaanderen.be/korteketen.

Spaarkaartactie korte keten

De spaarkaartactie korte keten stimuleert burgers om lokaal te kopen bij Oost-Vlaamse korte keten-producenten. De actie loopt van 13 mei tot en met 30 juni 2023. Korte keten-producenten kunnen zich als deelnemer inschrijven tot 15 april 2023.

Meer informatie over de spaarkaartactie vind je op www.oost-vlaanderen.be/korte-keten-spaaractie.

De Week van de Korte Keten is een organisatie van de 5 Vlaamse Provincies samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten.

Provincie Oost-Vlaanderen

Lees ook in Actueel

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken