Startpagina Actueel

Goedkeuring PAS gepubliceerd in Staatsblad

Op 4 april werd de goedkeuring van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering op 10 maart sloot, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Het Besluit van de Vlaamse regering geldt tot en met 2030 en bevat alle maatregelen om de uitstoot en neerslag van stikstof te verminderen, het flankerende beleid van 3,65 miljard euro om landbouw en natuur te verzoenen en de beoordelingskaders voor vergunningverlening.

De publicatie in het Staatsblad meldt dat minister Demir belast is met de uitvoering. Demir: “Duidelijkheid voor iedereen die boert en onderneemt in Vlaanderen. Daar zorgt het stikstofplan en de publicatie van het Besluit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken