Startpagina Actueel

Rolex Grand Slam in zicht voor Azur en McLain Ward

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch (Nederland) zaten half maart nokvol voor de Rolex Grand Prix, bevolkt door de beste ruiters van de wereld en hun toppaarden.

Leestijd : 2 min

Na de eerste ronde, waarbij 35 combinaties aantraden, kwamen er 16 aan de start voor de barrage. De Amerikaan MacLainWard was er een van. Voor deze 5* zadelde hij zijn 16-jarige merrie HH Azur Garden’s Horses (SBS – Thunder van de Zuuthoeve x Sir Lui), roepnaam ‘Annie’.

Op weg naar derde zege

In de barrage klopte Ward Julien Epaillard/Donatello d’Auge (SF – v. Jarnac) en Henrik von Eckermann/King Edward, die respectievelijk tweede en derde werden. De Rolex Grand Prix is een onderdeel van de Rolex Grand Slam. Als een ruiter 3 van de 4 grote prijzen wint, legt hij beslag op de uitermate hoog gedoteerde Grand Slam.

Vorige winter zegevierden McLain Ward en HH Azur in Genève. Na ’s Hertogenbosch krijgt de combinatie pas echt zicht op een derde overwinning. Op CHIO Aken in juli zal de succesvolle combinatie hiervoor gaan.

De enigen die ooit de Rolex Grand Slam op hun naam zetten, waren de Brit Scott Brash en Sanctos van het Gravenhof (SBS, v. Quasimodo van de Molendreef x Nabab de Rêve). We schreven toen 2015. Beiden reden dus een Belgisch gefokt paard!

MacLain Ward over zijn merrie: “Ze is slimmer dan wie ook en is echt een koningin. Ik denk dan ook dat ze best wel beseft wat er nu gaande is. Ze houdt van haar werk en ons partner-ship is echt bijzonder. We gaan ons nu voorbereiden op Aken, waar we alles op alles gaan zetten om de Rolex Grand Slam te bemachtigen.”

Patricia Borgenon

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken