Startpagina Actueel

EVP verwerpt voorstellen over natuurherstel en pesticidengebruik

De Europese Volkspartij (EVP) spreekt zich uit tegen 2 speerpunten van het milieubeleid van de Europese Commissie. De koepelpartij van christendemocraten en conservatieven verwerpt zowel het voorstel voor de inperking van het gebruik van pesticiden als de natuurherstelwet, zo blijkt uit een resolutie die op 5 mei op een partijbijeenkomst in München is goedgekeurd.

De EVP is de grootste politieke groep in het Europese parlement en levert met Ursula von der Leyen de voorzitter van de Europese Commissie. De Belgische leden zijn cd&v, Les Engagés en de CSP uit de Duitstalige Gemeenschap.

Niet het moment

In de resolutie profileert de EVP zich als de stem en verdediger van de Europese boeren en plattelandsgemeenschappen. De partij beaamt dat het gebruik van pesticiden en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken