Startpagina Actueel

Spoeddecreet moet bestaande vergunningen verlengen

Het Vlaamse parlement heeft op 7 juni een spoeddecreet goedgekeurd om de bestaande milieu- en omgevingsvergunningen voor landbouwbedrijven te verlengen tot het einde van het jaar. De ingreep is nodig omdat er nog geen definitief stikstofdecreet is.

De Vlaamse regering bereikte in maart een akkoord over een definitieve stikstofregeling, maar het is nog steeds wachten op het decreet. Dat moet de stikstofneerslag op de waardevolle natuur tegen 2030 met de helft verminderen en voorzien in een oplossing voor de rode bedrijven. Het gaat gepaard met een investering van 3,6 miljard euro. Landbouwers die nog geen definitieve weigering van hun vergunning hebben gekregen, kunnen nu een aanvraag voor een tijdelijke verlenging indienen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken