Startpagina Akkerbouw

Geef uw mening over kennisgeving plan-milieueffectenrapportage zevende Mestactieplan

Sinds 14 juni kan iedereen opmerkingen geven over de kennisgeving van de plan-milieueffectenrapportage (plan-MER) over het zevende Mestactieplan (MAP 7). Dat kan nog tot en met 12 augustus. Het document ligt bij elke gemeente ter inzage.

Leestijd : 2 min

Om het oppervlakte- en grondwater te beschermen tegen nutriëntenverliezen, bereidt de Vlaamse overheid het zevende mestactieplan (MAP 7) voor. Ze doet dat in uitvoering van de Nitraatrichtlijn.

In MAP 7 staan maatregelen om de nutriëntenverliezen uit de land- en tuinbouwsector te beperken en de waterkwaliteit te verbeteren. Met MAP 7 wil Vlaanderen de waterkwaliteit in lijn brengen met de doelen, bepalingen en timing zoals die voorzien zijn in de Europese wetgeving, voor zover landbouw daar verantwoordelijk voor is. De relevante Europese wetgeving bestaat uit de Nitraatrichtlijn, de Kaderrichtlijn Water en de Drinkwaterrichtlijn.

Om de mogelijke effecten van MAP 7 op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een plan-MER opgestart. Een eerste stap in die procedure is de publicatie van een kennisgevingsnota. In die nota vind je onder meer een beschrijving van het plan en een voorstel van de methode waarop de milieueffecten van dat plan in het uiteindelijke plan-MER beschreven en bestudeerd zullen worden.

Kennisgevingsnota inkijken

U kunt van 14 juni 2023 tot en met 12 augustus 2023 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt aanvullende milieueffecten aangeven die volgens u onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor alternatieven.

U vindt de kennisgevingsnota ook terug op de website https://www.omgeving.vlaanderen.be/omgevingsvergunning/milieueffectrapportage.

U kunt de kennisgevingsnota tenslotte inkijken op uw gemeentehuis of stadhuis en bij de VLM of het Team Omgevingseffecten in Brussel.

Opmerkingen bezorgen

Tot en met 12 augustus 2023 kunt u uw opmerkingen bezorgen aan het Team Omgevingseffecten op het onderstaande adres of e-mailadres:

Departement Omgeving

Team Omgevingseffecten

Milieueffectrapportage

Plan-MER MAP 7 (PL0301)

Koning Albert II-laan 20 bus 8

1000 BRUSSEL

mer@vlaanderen.be

Meer informatie

Voor meer informatie over milieueffectrapportage kunt u surfen naar omgeving.vlaanderen.be/milieueffectrapportage of bellen naar het gratis nummer 1700.

VLM

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken