Startpagina Paarden

Een volle week het beste wat de paardensport te bieden heeft

De Internationale Jumping van Luik heeft zijn hartverwarmende reputatie hoog te houden in de ‘vurige’ stede. Vandaag is het evenement net geen kwarteeuw jong en de affiche blijft boeien en zelfs nazinderen. Dit alles zal in 2017 niet anders zijn.

Leestijd : 2 min

De 24e editie van de Internationale Jumping van Luik staat voor niet minder dan 300 internationale paarden, 400 boxen, een jaarlijkse investering van 1 miljoen euro voor het paardenplezier van klein en groot, zo’n 30.000 bezoekers en 82.000 kijkers op TV.

Wie het evenement ooit bezocht raakt niet uitgepraat over de gezelligheid en het gevoel écht bij de sport te horen. Jumping Luik bezoek je natuurlijk, maar je beleeft het vooral, dit jaar van 30 oktober tot 5 november. En ja inderdaad, voor 7 dagen op aanvraag van velen zo blijkt.

Boegbeelden

Voorzitter Eugène Mathy en directeur Léon Dourcy, werden op de persconferentie dit jaar geflankeerd door topruiter Grégory Wathelet en topmenner Edouard Simonet.

Wathelet is sinds jaar en dag emblematisch voor het evenement en kijkt er naar uit revanche te nemen dit jaar in de Grote Prijs van de Provincie Luik. Het is immers sinds 2004 geleden dat hij de zege binnenrijfde. Hij zal dit jaar zijn ambitie moeten delen met onze landgenoten die deel uitmaakten van de Belgische ploeg op het Europees kampioenschap in Göteborg en in de Nations Cup in Barcelona. Het wordt dus een titanenstrijd. Daarbij komen de Whitakers opdraven als vaste gasten. Samen met Lauren Hough en tal van andere ruiters die de huidige Top 50-60 bevolken van de FEI-ranking.

Edouard Simonet en meer

Het harde werk van menner Edouard Simonet werd dit jaar bekroond met individueel zilver op het EK in Göteborg en een derde plaats voor het Belgisch team. Het publiek van Jumping Luik kan hem dit jaar aan het werk zien met collega’s Dries Degrieck en Glenn Geerts tijdens een demo pure sport op 4 en 5 november, telkens tijdens het avondprogramma.

Haras de Niaster zorgt eveneens voor boeiende spektakels met hun PRE-paarden.

Zelfs de discipline eventing komt aan bod op Jumping Luik, met een demo de die sport in al haar facetten zal belichten. Naar de steeplechase wordt natuurlijk uitgekeken door de kleinste ruitertjes met de kleinste viervoeters.

Paardensport voor iedereen

Niets werd dus aan het toeval overgelaten, want meer dan ooit zorgt de organisatie van Jumping Luik voor een totale belichting en toegankelijkheid van de sport. Bijvoorbeeld dankzij de Classic Tour, de Pony Trophy en de drukbevolkte Lotto-proef. Natuurlijk kreeg ook de dressuur haar plek op de affiche als vaste waarde. Vergeten we ook de Cavalor Cup niet, reeds geprogrammeerd op Dag 1.

De unieke synergie tussen het publiek en elke discipline op ieder niveau, met het paard als epicentrum, vormt de hardcore van de Internationale Jumping van Luik. Niet te missen!

Programma in detail op www.jumpingdeliege.be

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken