Startpagina Akkerbouw

Uitbetaling van een tweede reeks pre-ecoregelingen voor de campagne 2022

In de loop van juni werden door het Departement Landbouw en Visserij een tweede reeks betalingen uitgevoerd aan landbouwers in het kader van de pre-ecoregelingen voor de campagne 2022.

Leestijd : 1 min

Concreet gaat het om de uitbetaling van de premie voor de toepassing van precisielandbouw – plaatsspecifiek bekalken en de premie voor het verhogen van het effectieve organische koolstofgehalte van bouwland via teeltplan.

Aan de landbouwers die tijdig een geldige en conforme verzamelaanvraag hebben ingediend, werd een bedrag van 100 euro per subsidiabele hectare uitbetaald voor de toepassing van precisielandbouw - plaatsspecifiek bekalken. Voor het verhogen van het effectieve organische koolstofgehalte van bouwland via teeltplan werd, afhankelijk van de gemiddelde toegediende hoeveelheid effectieve organische koolstof, een bedrag van 40 euro, 60 euro, 80 euro of 100 euro per subsidiabele hectare bouwland uitbetaald.

De subsidie voor de toepassing van precisielandbouw door middel van automatische aansturing van machines via GPS of RTK-GP en de premie voor voedermanagement bij melkvee worden later in 2023 uitbetaald.

Departement Landbouw en Visserij

Lees ook in Akkerbouw

Gouverneur en Antwerpse deputatie ontvangen eerste witte asperges uit volle grond

Groenten Op donderdag 25 april waren de grootmeesters van ‘het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Ze brachten de eerste witte, Vlaamse asperges uit volle grond mee. Dat doen ze zo goed als elk jaar sinds 1993. Provinciegouverneur Cathy Berx (cd&v) is ridder in het Grafelijk Genootschap. Zij kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de eerste asperges te ontvangen.
Meer artikelen bekijken