Startpagina Aardappelen

PotatoEurope keert terug naar België

Het aardappelevenement PotatoEurope wordt dit jaar opnieuw in ons land georganiseerd. In Kain (Doornik) verwachten ze begin september zowat 10.000 vakmensen voor de beurs, de demonstraties en de uiteenzettingen.

Leestijd : 2 min

Volgens een vierjaarlijks ritme doet PotatoEurope telkens 1 van de 4 kernlanden van de aardappelteelt aan. Na Frankrijk, Nederland en Duitsland in de voorbije jaren, is dit jaar België opnieuw de gastheer voor dit grootse aardappelevenement in openlucht.

Hele aardappelketen

Op 6 en 7 september komt de hele aardappelketen weer aan bod in Kain. Professionelen zullen er met al hun vragen en problemen terecht- kunnen bij experten inzake teelt, materialen en verwerking.

Hoewel PotatoEurope door 4 partners in 4 verschillende landen wordt georganiseerd, biedt het evenement steeds dezelfde ingrediënten aan. Die ingrediënten zijn een technische vakbeurs waarop de hele aardappelketen aanwezig is (van pootgoed over teeltopvolging tot handel en verwerking), een presentatieveld waar bedrijven hun laatste progressie kunnen tonen inzake pootgoed, bemesting of fytoproducten en ten slotte een demonstratiegedeelte waar steeds rooiers en inschuurlijnen in actie te zien zijn, maar waar, afhankelijk van land tot land, ook andere demonstraties mogelijk zijn, zoals alternatieve loofdoding, mechanische onkruidbestrijding of andere technieken. En natuurlijk worden ook allerhande presentaties voorzien.

Heel wat buitenlandse bezoekers

De vorige keer dat PotatoEurope in ons land georganiseerd werd, in 2019, kwamen op 2 dagen bijna 11.000 bezoekers langs uit de hele wereld. Het aandeel van de buitenlandse bezoekers bedroeg toen 27,5%.

PotatoEurope 2023 gaat door aan de Rue de Mourcourt in Kain, een deelgemeente van Doornik. De beurs opent de deuren op woensdag 6 en donderdag 7 september, telkens van 10 tot 18 u. Er zijn 2 parkings voorzien voor wie met de wagen komt. De eerste is een veld langs het demoterrein en de N48. Wie de weergoden niet vertrouwt, kan ook gebruikmaken van de parking van Tournai Expo op 3 km van het terrein. Vandaar is een shuttledienst voorzien naar het terrein.

Meer inlichtingen vind je op www.potatoeurope.be.

FVDL

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken