Startpagina Veeteelt

ForFarmers breidt uit in Polen door overname van Piast

ForFarmers/Tasomix is met het Poolse Piast Pasze Sp. z.o.o. overeengekomen de voeractiviteiten samen te voegen. Daardoor wordt het volume van ForFarmers/Tasomix in Polen met 410.000 ton uitgebreid en wordt de positie in vooral de vleeskuikensector versterkt.

Leestijd : 2 min

In april van dit jaar nam Arvesta, de moedermaatschappij van land- en tuinbouwwinkels Aveve, de Belgische mengvoeractiviteiten van ForFarmers over. ForFarmers/Tasomix is een grote, Nederlandse voerproducent met meer dan 30 jaar ervaring in Polen. Het bedrijf heeft een sterke positie in de pluimveesector en richt zich ook op de groei van de posities in de herkauwers- en de varkenssector. Eén van de strategische doelstellingen van ForFarmers/Tasomix is om uit te breiden in de aantrekkelijke Poolse agrarische markt.

Goede samenwerkingsmogelijkheden

Piast begon als voerproducent rond 1970 in Lewkowiec (Centraal-Polen), vooral gericht op vleeskuiken- en kalkoenenhouders in de vrije markt. Gaandeweg breidde Piast zijn portfolio uit met producten voor varkens- en melkveehouders en werden additionele productielocaties overgenomen in Płońsk, Golancz en Olesno. Er zijn 220 medewerkers betrokken bij management, verkoop en productie.

Door de locaties van de fabrieken van Piast ten opzichte van die van ForFarmers/Tasomix is het mogelijk specifiek toegewijde productielijnen te creëren om efficiënter te kunnen produceren. De grotere geografische spreiding biedt kansen om het klantenbestand verder te doen groeien. Daarnaast is Piast eigenaar van 2 unieke technologieën voor voerproductie die kostenefficiënt zijn, goed kunnen worden toegepast door ForFarmers/Tasomix en bovendien passen in het duurzaamheidsbeleid.

Gelijke bedrijfscultuur

“Deze samenwerking is een mooie stap voorwaarts voor beide partijen. Piast en ForFarmers/Tasomix hebben een soortgelijke bedrijfscultuur en dezelfde houding ten aanzien van klanten. De samenwerking biedt ons een groter werkgebied in groeikernen in ons land en zal ons helpen het solide platform te verstevigen om ons bedrijf zowel verder te verstevigen als de duurzame toekomst te verbeteren”, zegt Pawel Swierkula, Managing Director van ForFarmers/Tasomix.

“We zijn zeer optimistisch over de overdracht van onze voeractiviteiten aan ForFarmers/Tasomix. Dit zal veel voordelen en nieuwe perspectieven bieden aan onze klanten, die voordeel kunnen halen uit de grote ervaring en expertise van dit grote internationale bedrijf”, besluit Adam Plewiński, mede-eigenaar van Piast.

ForFarmers

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken