Startpagina Actueel

Brie en camembert opnieuw welkom in China

Zachte en schimmelkazen zoals camembert, brie en roquefort zijn opnieuw welkom in China. De Chinese autoriteiten begonnen bijna twee maanden geleden totaal onverwacht dergelijke kazen te blokkeren.

Ontmoetingen tussen vertegenwoordigers van de Europese Unie (EU) en de Chinese gezondheidsautoriteiten vorige week hebben voor een doorbraak gezorgd. Dat is vernomen van William Fingleton, woordvoerder van de EU-delegatie in Peking.

In de zachte en schimmelkazen zitten bacteriën die traditioneel worden gebruikt in de Europese kaasproductie. Maar de Chinese wetgeving was niet volledig duidelijk over het feit of dergelijke bacteriën al dan niet legaal waren.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken