Startpagina Milieu

Wie wint de eerste Koperen Kievit?

Boerennatuur Vlaanderen wil met de nieuwe Koperen Kievit-award de inspanningen van land- en tuinbouwers voor de boerennatuur in de kijker zetten. Land- en tuinbouwers kunnen zich inschrijven tot zondag 15 oktober.

Leestijd : 1 min

De Koperen Kievit is een nieuw initiatief van Boerennatuur Vlaanderen. “Er zijn heel wat mooie en inspirerende initiatieven van land- en tuinbouwers met betrekking tot boerennatuur die nog te weinig maatschappelijke waardering krijgen”, zegt André D’Eer, landbouwer en voorzitter van Boerennatuur Vlaanderen. “Dit gaat van het bevorderen van biodiversiteit, het beheren of aanleggen van kleine landschapselementen tot inspanningen voor de bodemkwaliteit of waterconservering. Met deze gloednieuwe award willen we verandering brengen in dat gebrek aan maatschappelijke waardering. Het is ook een manier om inspirerende voorbeelden te delen.”

Iconische akker- en weidevogel

“We kozen de kievit als symbool voor deze award”, gaat Bart Schoukens, secretaris bij Boerennatuur Vlaanderen, verder. “De kievit is een iconische en herkenbare akker- en weidevogel die de nauwe band tussen landbouw en natuur symboliseert.”

Land- en tuinbouwers die geïnteresseerd zijn in deelname aan de Koperen Kievit-award kunnen zich inschrijven tot zondag 15 oktober 2023. Het team van Boerennatuur Vlaanderen selecteert daarna 5 landbouwers die kans maken op de award en bijhorende prijzen. Wie uiteindelijk wint, zal afhangen van het aantal stemmen dat verzameld wordt tijdens de daaropvolgende Facebook-campagne. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Boerennatuur symposium op donderdag 7 december in Antwerpen.

Alle info vind je hier

Lees ook in Milieu

Meer artikelen bekijken