Startpagina Bedrijfsnieuws

Fusie van 3 Nederlandse bedrijven

In Nederland is er een fusie van 3 bedrijven in de sector van de tafelaardappelen (gangbare consumptieaardappelen, niet voor bijvoorbeeld de zetmeelindustrie). De tafelaardappelactiviteiten van Agrico, Nedato en Leo De Kock worden ondergebracht in de nieuwe, onafhankelijke coörperatie PotatoNext.

Leestijd : 2 min

Agrico, Leo de Kock en Nedato bundelen hun krachten op het gebied van tafelaardappelen. De krachtenbundeling werd al eind mei aangekondigd. De nieuwe bedrijfsnaam werd pas vorige maand bekendgemaakt.

Leiding en management

PotatoNext zal worden geleid door Jan Bijleveld en Mariska Werring. Beiden zijn op dit moment actief als directieleden bij Leo de Kock. Zij zullen de directie van PotatoNext voeren. Het Management Team bestaat uit Daniel Hans (van Leo de Kock) en Koen van Hartevelt, Jan den Boer en Francis Moerdijk (alledrie van Nedato).

Nederlandse aardappelmarkt krimpt

De krachtenbundeling komt er door de toenemende vraag van afnemers naar een integraal aanbod van tafelaardappelen, de structureel gewijzigde behoeften bij consumenten en de krimpende markt in Nederland. De samenwerking moet leiden tot een krachtige gezonde organisatie die tegemoetkomt aan de wens van de afnemers en die de tafelaardappeltelers een goed toekomstperspectief biedt.

De nieuwe coöperatie van tafelaardappeltelers gaat samenwerken in de gehele keten van teelt, handel en inpakken. Om de voordelen van deze integratie maximaal te benutten worden de activiteiten op het gebied van handel en inpakken ondergebracht op de huidige locatie van Nedato in Oud-Beijerland. Deze locatie is de meest geschikte locatie om alle activiteiten onder te brengen.

Handel en inpakken op 1 locatie

De locatie biedt voldoende beschikbare ruimte en is meer centraal gelegen ten opzichte van het merendeel van de aangesloten telers. Het op één plaats onderbrengen van de activiteiten zorgt voor een betere controle op het gehele proces en een efficiëntere bedrijfsvoering en draagt bij aan het realiseren van een eigen cultuur.

Het personeel van de 3 bedrijven gaat over in de nieuwe organisatie, waardoor de kennis van de tafelmarkt en –operatie gewaarborgd blijft. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te zekeren gebeurt de transitie naar 1 locatie gefaseerd.

Filip Van der Linden

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken