Startpagina Bedrijfsnieuws

Michelin geeft spanningsadvies voor landbouwbanden

Michelin lanceert ‘Agropressure’, een nieuw digitaal adviesplatform voor het optimaliseren van de bandenspanning in de landbouw.

Leestijd : 1 min

De tool zal beschikbaar zijn op de website pro.michelin.com , maar ook in de vorm van een smartphoneapplicatie (iOS en Android). De koppeling tussen de 2 platforms betekent dat gebruikers hun verschillende configuraties kunnen vinden, ongeacht de apparaten die ze gebruiken. Deze nieuwe versie vervangt de bestaande toepassing ‘Michelin Pressure Calculator’.

Dankzij de belastingssimulator en een database met meer dan 9.000 tractormodellen en een complete lijst met werktuigen hebben landbouwers op elk moment toegang tot gepersonaliseerd spanningsadvies om al hun machines –zowel tractoren als werktuigen –te beheren.

De tool simuleert het risico op bodemverdichting met behulp van het Terranimo-model, dat ontwikkeld is door de Universiteit van Bern. Gebruikers kunnen op een kaart zien wat de impact is van het over het veld rijden van landbouwmachines, afhankelijk van de bandenmaat, het bodemtype en de vochtigheidsgraad.

Door de kennis van Michelin te combineren met die van de Universiteit van Bern op het gebied van bodems, zal deze gratis digitale tool landbouwers, loonwerkers, bandenspecialisten en machinedealers in staat stellen om de juiste werkdruk voor hun banden te vinden, afhankelijk van het merk en model van de tractor, van de werktuigen en de bodem, evenals van de belasting die vervolgens door de banden wordt gedragen.

Michelin

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken