Startpagina Akkerbouw

Veiling BelOrta neemt sectorgenoot Belgische Fruitveiling over

Groente- en Fruitveiling Belorta neemt Belgische Fruitveiling over. De Belgische Mededingingsautoriteit ziet geen graten in de overname, meldt de concurrentiewaakhond in een persbericht.

Leestijd : 1 min

Er werd al langer gepraat over de overname, zo was in de media te lezen. De overname werd uiteindelijk eind augustus aangemeld bij de Mededingingsautoriteit. Die zag geen problemen voor de marktwerking en keurde 11 september na een verkorte procedure de overname goed.

Belorta uit Sint-Katelijne-Waver verkoopt groenten en fruit via de vestigingen in Sint-Katelijne-Waver, Wezet (Visé), Fernelmont, Sint-Truiden, Zellik en Borgloon. Belgische Fruitveiling uit Sint-Truiden focust vooral op fruit en veilt slechts een beperkte hoeveelheid groenten, klinkt het. Belorta krijgt er met de overname vestigingen in Sint-Truiden, Glabbeek, Zoutleeuw en Vrasene bij.

"Beide partijen verkopen producten aan export- en importbedrijven, retailers, groot- en kleinhandelaars en de verwerkende industrie", duidt BMA. "Naast de organisatie van de verkoop van producten van hun vennoten verlenen zij tevens ondersteunende diensten op het gebied van marketing, productontwikkeling, logistiek, financiën en administratie, kwaliteitscontrole, informatie- en communicatietechnologie en overige dienstverlening, zoals koeling, sorteren en verpakken."

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken