Startpagina Werktuigendagen

11de editie van de Oldtimerhappening op de Werktuigendagen

De oudjes zijn steeds een topper tijdens de Werktuigendagen. Naast een tentoonstelling en een rondrit wordt ook opnieuw de BOTA georganiseerd, dit jaar in het teken van het merk Steyr.

Leestijd : 1 min

Net zoals bij de vorige edities staat op zaterdag en zondag de tentoonstelling van oldtimertractoren (van voor 1980) centraal. Op 8 september waren al 365 tractoren ingeschreven.

Daarnaast wordt traditioneel de ‘Belgian Oldtimer Tractoren Award (BOTA)’ georganiseerd. Dit jaar staat het merk Steyr centraal. Op zaterdag zullen de tractoren van dit merk een bezoek brengen aan de stand van The Ponderosa, gelegen in de Kattedoornstraat. Op zondagnamiddag worden alle oldtimertractoren tijdens een defilé ter hoogte van de secretariaatstent op het oldtimerterrein een voor een voorgesteld aan het publiek. Piet Verschelde, een autoriteit in de wereld van de oldtimertractoren, zorgt voor deskundige commentaar. Aansluitend worden de prijzen van de BOTA uitgereikt.

Demo’s met oldtimers

Naast de rondrit zullen enkele oldtimers ook aan het werk gaan. Tijdens de uitgewerkte themademonstratie hooibouw zie je oldtimerhooibouwapparatuur, waaronder maaibalken, cirkelmaaiers, hooimachines en eventueel persen.

Daarnaast zal men ploegen met oldtimers onder beding van het Belgisch Oldtimer Ploeg (BOP) - comité.

AV

Lees ook in Werktuigendagen

Meer artikelen bekijken