Startpagina Akkerbouw

Inagro regelt de nitraatresiducontrole op jouw perceel

De percelen voor nitraatresiducontrole zijn gekend. De mestbank stuurde een mail naar iedereen die stalen moet nemen. Net als de voorbije jaren kan je op Inagro rekenen voor staalnames en analyses.

Leestijd : 1 min

Bij de aanvraag in SNapp op het mestbankloket kan je kiezen voor het labo van Inagro. We bieden een goede service en correcte prijs van 76 euro excl. BTW per staal/ perceel (staalname en analyse), gedurende de volledige campagneperiode (1/10 - 15/11/2023).

Er zijn 2 type staalnames:

- Opvolgstalen: Omwille van overschrijding of aanvraag vrijstelling. Hierbij dien je als landbouwer in eigen opdracht en op eigen kosten op één of meerdere percelen die de mestbank heeft aangeduid het nitraatresidu te laten bepalen. 

- Tegenstalen: Controlestalen worden door VLM op eigen initiatief en kosten genomen in het kader van de algemene opvolging. Je bent vrij als landbouwer om op eigen initiatief en kosten een tegenstaal te laten nemen. Dit vraag je aan via SNapp en kan ook vóór de staalname van VLM, het laagste resultaat is doorslaggevend.

Wees er op tijd bij

Vraag tijdig jouw stalen aan. De nitraatresiducampagne loopt tussen 1 oktober en 15 november. Wie snel in actie schiet, heeft meer impact op de staalname. In SNapp kan je jouw voorkeurdatum en zelfs voorkeur staalnemer invullen. Wij houden daar zoveel mogelijk rekening mee in de planning. Wil je liever een staalname aan het einde van de campagneperiode? Wacht dan ook niet langer en plan het moment alvast in!

Inagro

Lees ook in Akkerbouw

Europese Commissie wil glyfosaat 10 jaar langer vergunnen

Milieu De Europese Commissie stelt de EU-landen voor om de vergunning van glyfosaat, het actieve bestanddeel van de veelbesproken onkruidverdelger Roundup, met 10 jaar te verlengen. Op 22 september wordt het voorstel voor het eerst formeel besproken door de lidstaten, in oktober wordt er gestemd. Het Belgische standpunt moet nog worden bepaald.
Meer artikelen bekijken