Startpagina Akkerbouw

Inagro regelt de nitraatresiducontrole op jouw perceel

De percelen voor nitraatresiducontrole zijn gekend. De mestbank stuurde een mail naar iedereen die stalen moet nemen. Net als de voorbije jaren kan je op Inagro rekenen voor staalnames en analyses.

Leestijd : 1 min

Bij de aanvraag in SNapp op het mestbankloket kan je kiezen voor het labo van Inagro. We bieden een goede service en correcte prijs van 76 euro excl. BTW per staal/ perceel (staalname en analyse), gedurende de volledige campagneperiode (1/10 - 15/11/2023).

Er zijn 2 type staalnames:

- Opvolgstalen: Omwille van overschrijding of aanvraag vrijstelling. Hierbij dien je als landbouwer in eigen opdracht en op eigen kosten op één of meerdere percelen die de mestbank heeft aangeduid het nitraatresidu te laten bepalen. 

- Tegenstalen: Controlestalen worden door VLM op eigen initiatief en kosten genomen in het kader van de algemene opvolging. Je bent vrij als landbouwer om op eigen initiatief en kosten een tegenstaal te laten nemen. Dit vraag je aan via SNapp en kan ook vóór de staalname van VLM, het laagste resultaat is doorslaggevend.

Wees er op tijd bij

Vraag tijdig jouw stalen aan. De nitraatresiducampagne loopt tussen 1 oktober en 15 november. Wie snel in actie schiet, heeft meer impact op de staalname. In SNapp kan je jouw voorkeurdatum en zelfs voorkeur staalnemer invullen. Wij houden daar zoveel mogelijk rekening mee in de planning. Wil je liever een staalname aan het einde van de campagneperiode? Wacht dan ook niet langer en plan het moment alvast in!

Inagro

Lees ook in Akkerbouw

Gouverneur en Antwerpse deputatie ontvangen eerste witte asperges uit volle grond

Groenten Op donderdag 25 april waren de grootmeesters van ‘het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Ze brachten de eerste witte, Vlaamse asperges uit volle grond mee. Dat doen ze zo goed als elk jaar sinds 1993. Provinciegouverneur Cathy Berx (cd&v) is ridder in het Grafelijk Genootschap. Zij kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de eerste asperges te ontvangen.
Meer artikelen bekijken