Startpagina Veeteelt

Beperkt aantal studenten mag opleiding dierengeneeskunde starten

Dit academiejaar mogen slechts 240 studenten starten met de opleiding dierengeneeskunde. Na de toelatingsexamens in juli zijn die plaatsen ingevuld.

Leestijd : 1 min

In navolging van de opleidingen geneeskunde en tandheelkunde was er voor de start van dit academiejaar voor het eerst ook een toelatingsexamen voor dierengeneeskunde.

In Vlaanderen kan je diergeneeskunde studeren aan de UAntwerpen (bachelor) en de UGent (bachelor en master). Het aantal studenten stijgt al jaren. Zo waren er in Gent twintig jaar geleden nog iets minder dan 1.200 studenten in de opleiding, vandaag zijn dat er meer dan 1.800 (+50%). In Antwerpen steeg het aantal studenten in dezelfde periode van ongeveer 300 naar ongeveer 600 (+100%).

Omdat de permanente stijging van het aantal studenten volgens Vlaams minister van de Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de kwaliteit en zelfs de veiligheid van de opleiding onder druk zette, besliste hij om quota in te voeren. De beslissing kwam er na breed overleg met onder meer alle opleidingshoofden, de beroepsorganisaties en de studentenvertegenwoordiging.

Belga

Lees ook in Veeteelt

TES-stamboekfokkerij toont kwaliteit

Schapen Op zondag 30 juli had op het bedrijf van Johan Dossche en zijn partner Martine te Hansbeke een openstaldag plaats. Er werden Texelaars met veel kwaliteit getoond aan een breed publiek. Een specifiek thema dat in de namiddag aandacht kreeg, was hoe de dieren te beschermen tegen de wolf. In een navolgend gesprek met de bedrijfsleiders konden we ook een beter beeld krijgen van hun bedrijf en van de werking van het TES-stamboek.
Meer artikelen bekijken