Startpagina Bedrijfsnieuws

Gewasbeschermingstechniek nu met merknaam Lemken

Sinds 5 jaar is landbouwmachinespecialist Lemken eigenaar van de Nederlandse machinefabriek Steketee B.V. In november 2023 vindt de volgende stap plaats: de volledige integratie van het crop care-programma.

Leestijd : 2 min

In plaats van het Steketee-logo worden alle producten voorzien van het Lemken-logo en in plaats van Steketee-rood worden ze uitgevoerd in Lemken-blauw. Deze strategische beslissing markeert een mijlpaal in de ontwikkeling van beide ondernemingen en biedt veelbelovende kansen voor toekomstige groei en innovatie.

De overname van Steketee B.V. heeft, onder andere door de toevoeging van machines voor mechanische onkruidbestrijding en machinebesturing op basis van camera's, geresulteerd in een enorme uitbreiding van het productportfolio van Lemken op het gebied van gewasbescherming.

Sterkere innovatiekracht

In 2018 werd als gemeenschappelijk doel gesteld om de locatie in de Nederlandse gemeente Stad aan’t Haringvliet uit te breiden en de productiecapaciteit te verhogen. Dit viel met name onder de verantwoordelijkheid van het 50-koppige, ervaren en competente team van de locatie.

Sinds de overname van Steketee heeft Lemken hard gewerkt aan het maximaliseren van de synergieën tussen de beide organisaties. De integratie van de teams, processen en technologieën is uiterst succesvol verlopen en heeft geleid tot een sterkere innovatiekracht en een breder dienstenaanbod, wat vooral tot uiting komt op het gebied van productie, agrotraining (opleidingen) en aftersales.

Volgende stap

De volledige integratie van Steketee in de Lemken-familie is een belangrijke stap, die zal leiden tot een sterkere positie in de sector en die de basis vormt voor toekomstige groei. Voor 2024 ligt de focus dan ook op het ontsluiten van nieuwe markten in Europa en overzeese gebieden. “Klanten van Steketee zullen enorm gaan profiteren van deze integratie, omdat ze hierdoor toegang krijgen tot een breder assortiment met producten en oplossingen op basis van de uitgebreide expertise en knowhow van beide bedrijven”, zegt Yves Desjardins, Head of Sales/CSO.

Een andere toekomstgerichte stap is de uitbreiding van de productiecapaciteit. In Dinteloord, op zo'n 30 km van de voormalige locatie, wordt in november de nieuwe productielocatie in gebruik genomen om te voorzien in de toenemende vraag. De verkoop is de afgelopen jaren immers verdrievoudigd.

Het team, dat momenteel 60 medewerkers telt, zal in de komende jaren moeten verdubbelen en de vestiging in Dinteloord zal worden uitgebreid naar een Lemken-competentiecentrum op het gebied van CropCare. Om dit te realiseren wordt continu gewerkt aan verbeteringen aan het productportfolio van machines en apparatuur voor mechanische en chemische onkruidbestrijding.

Lemken

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken