Startpagina Werktuigendagen

Aftellen naar het ‘Rock Werchter van de landbouw’

Zoals Rock Werchter voor veel muziekliefhebbers een must is, zijn de Werktuigendagen dat ook voor veel mechanisatieliefhebbers. De 36ste editie van de Werktuigendagen is in ieder geval volgeboekt met 215 standhouders. Jij komt toch ook?

Leestijd : 3 min

D e Werktuigendagen worden nu al voor de 15de keer in Oudenaarde georganiseerd. Hoewel de omstandigheden iedere editie weer anders zijn, is het organisatieteam AgriBevents een goed geoliede machine. Het team kan bovendien rekenen op een uitgebreide ploeg van medewerkers. Het terrein van 120 ha en ook de omliggende parkeerzones liggen er dan ook uitstekend bij. Hopelijk gooien de aangekondigde regenbuien niet te veel roet in het eten bij de opbouw van de standen... De weergoden zijn deze beurs echter meestal goed gezind, dus laten we hopen op alweer een mooie editie.

Met niet minder dan 215 exposanten is de beurs evenwel nu al geslaagd te noemen. Zowat alle bedrijven uit de plantaardige sector en de mechanisatiewereld zijn opnieuw present. Zoals gebruikelijk kun je op deze unieke buitenbeurs heel wat machines aan het werk zien in praktijkomstandigheden. Standhouders van de zaad- en fytosector tonen er hun beste rassen en producten. Ook heel wat onderzoeksinstellingen en overheidsdiensten nemen actief deel aan deze beurs, onder meer met eigen demovelden.

Een grote aantrekkingspool tijdens de Werktuigendagen zijn de oldtimers. Heel wat liefhebbers én eigenaars van oude tractoren en machines komen vanuit alle uithoeken van het land om op dit oldtimertreffen aanwezig te zijn. Dit jaar staat het merk Steyr in de kijker.

Geleide demo’s

De geleide demonstraties kenden de vorige edities veel bijval. Niet te verbazen dus dat deze succesformule werd behouden. Er worden 3 geleide demonstraties omtrent actuele thema’s georganiseerd (zie tabel 1): het oppervlakkig inwerken van groenbemesters, alternatieve onkruidbestrijding en tractoren met voorladers die een parcours afleggen. Bij elk thema wordt deskundige uitleg gegeven tijdens de demonstraties van de machines.

Dat gebeurt ook op het grote groenteplatform. Daar worden technieken en nieuwigheden in de tuinbouwsector gepresenteerd.

38-3412-WTD-DEMOS-web

Maak kans op een Sencrop-weerstation

Je favoriete landbouwblad Landbouwleven kun je – net als bij de vorige editie – vinden op standnummer 141, op de hoek van de Maalderijstraat en de Dreef. Kom zeker eens langs voor een babbel en een drankje.

Net als tijdens de Beurs van Libramont kun je deelnemen aan een leuke wedstrijd. Kom de QR-code scannen en misschien ben jij wel de volgende winnaar van een Sencrop-weerstation met een jaarabonnement op de Sencrop-diensten.

Gratis parkings

Het beursterrein ligt langs de N60. Om een evenwichtige spreiding te garanderen op het terrein worden de bezoekers die met de wagen komen via verschillende ‘armen’ naar de 3 onverharde parkeerzones geleid. Hier zijn ongeveer 15.000 gratis plaatsen beschikbaar. Daarnaast zijn er opnieuw 2 verharde parkeerzones op de industrieterreinen De Bruwaan en Westerring, goed voor 2.000 bijkomende plaatsen. Ook in deze zones kun je gratis parkeren. Bovendien brengt een gratis bus je vanaf daar naar ingang 1 en terug naar de Park & Ride. Sowieso volg je het best de aanduidingen van het verkeersplan en de instructies van de politie en parkeerbegeleiders.

Op de website vind je een ruim beursdossier met onder meer uitgebreide informatie over de diverse demonstraties en tevens de exposantenlijst en het beursplan. Zo kun je je optimaal voorbereiden op je bezoek aan deze 36ste editie van de Werktuigendagen. Koop nu al je tickets online via www.werktuigendagen.be!

Anne Vandenbosch

Lees ook in Werktuigendagen

Meer artikelen bekijken