Startpagina Akkerbouw

Met een optimaal koolstofgehalte in de bodem naar een klimaatrobuuste landbouw

Tussen 2019 en 2023 werden 20 landbouwers uit de regio Zuid-Hageland begeleid door Regionaal Landschap Zuid-Hageland en de Bodemkundige Dienst van België. Ze namen maatregelen om meer koolstof in hun bodems op te slaan, en zo een positieve bijdrage te leveren in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Regionaal Landschap Zuid-Hageland en de Bodemkundige Dienst begonnen 5 jaar geleden met de zoektocht naar landbouwers die wilden deelnemen aan het klimaatproject ‘Landbouwers koolstofbouwers’. Al snel kwamen ze bij de familie Avermaete van de Beenshoeve in Tienen terecht. Philippe Avermaete en Nele Kempeneers: “Zorgen voor duurzame koolstofopslag zit bij de Beenshoeve in de algemene filosofie, wij zijn daar alle dagen mee bezig. Acht jaar geleden al stopten we met ploegen. We werken met stalmest, en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken