Startpagina Bieten

Betteravenir op 25 en 26 oktober 2023

Betteravenir, Europa's grootste openluchtsalon gewijd aan suikerbieten, wordt op 25 en 26 oktober 2023 gehouden in Berny-en-Santerre, in de Franse regio Somme. Ontdek hier het programma.

Leestijd : 2 min

Op een terrein van 40ha brengt Betteravenir 2023 de Franse en Belgische bieten- en suikerindustrie samen:

· Een bezoek langs 150 exposanten ten dienste van de sector.

· 20 hectare dynamische rooidemonstraties onder reële omstandigheden (gangen C en D).

Alle machines in de markt zullen op beide dagen van 14.30 tot 16.30 uur rooien.

· Een ruimte om toekomstige mogelijkheden voor de bestrijding van vergelingsziekte te ontdekken (gangpad D). Bezoekers van de beurs kunnen meer te weten komen over het onderzoek en de oplossingen die zijn geïdentificeerd in het kader van het Franse PNRI-programma en kunnen in contact komen met de betrokken actoren van de onderzoeksprogramma’s.

Elke mogelijkheid om vergelingsziekte te bestrijden wordt in detail beschreven: voordelen individueel of gecombineerd, de integratie in de teelttechniek, de kosten, getuigenissen van bietentelers betrokken bij het programma, enz.

· Een ruimte met de Belgische onderzoekspartners in de bestrijding van de vergelingsziekte.

· Een ruimte met een parade van de bietenrooiers met toelichting (gang C). Innovaties van machinefabrikanten zullen te zien zijn tijdens de parade, elke dag van 11.00 tot 12.30 uur.

· Een technisch dorp met als thema "Anticiperen op het risico op bodemverdichting" (gangpad B). Bezoekers kunnen deelnemen aan educatieve workshops over bodembescherming tijdens de oogst: Wat zijn de gevolgen van bodemverdichting tijdens de bietenoogst? Hoe kan het worden voorkomen? Hoe kan het worden gediagnosticeerd? En welke technieken kunnen worden gebruikt om verdichte bodem te herstellen?

Drie thematische tentoonstellingszones

o Reiniging/ afdekking (gang D): Alle apparatuur die nodig is om grondtarra te verminderen (laders, siloreiniger, afdeksystemen voor silo's, enz.)

o Energie / methaniseren (gang E): Oplossingen voor energieproductie op een landbouwbedrijf (methanisering, windenergie, zonne-energie, enz.)

o Landbouw 3.0 (gang A): Precision en connected farming zijn hier de focus.

Via een eenrichtingspad kunnen bezoekers alle stands verkennen.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Betaseed wil meer doen dan alleen zaden leveren

Bieten Net voor het jaareinde van 2023 stond Nele Bonte, technisch adviseur Betaseed, met de vakpers stil bij de actualiteiten in de suikerbietteelt en bij de innovaties die Betaseed het komende jaar te presenteren heeft.
Meer artikelen bekijken