Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere en DeLaval vormen strategisch samenwerkingsverband

John Deere en DeLaval hebben hun krachten gebundeld voor het creëren van het Milk Sustainability Center (MSC).

Leestijd : 2 min

Het MSC is een digitaal ecosysteem dat melkveehouders helpt bij het verbeteren van de efficiëntie en duurzaamheid van hun activiteiten. Het staat open voor deelname van andere partners, met als doel aan veehouders de gegevens te verstrekken nodig voor een holistische weergave van de melkveebedrijven.

Melkveehouders gebruiken het Milk Sustainability Center voor het monitoren van de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen, stikstof, fosfor, kalium en koolstofdioxide-equivalent voor hun gehele boerenbedrijf, voor hun specifieke percelen of hun kudde.

Het MSC verstrekt tevens gegevens waarmee melkveehouders hun prestaties kunnen vergelijken met die van andere melkveebedrijven en waarmee ze belangrijke verbeterpunten kunnen identificeren. Het MSC beoogt melkveehouders te steunen, onafhankelijk van machinemerken van de boerderij en de software voor kuddebeheer.

Gegevens van DeLaval Plus en John Deere Operations Center worden automatisch in het Milk Sustainability Center opgenomen. Uiteindelijk wordt het volledige beheer van de boerderij, met inbegrip van percelen, koeien, werknemers, adviseurs, machines en andere activa, geholpen door de efficiëntere onderlinge samenwerking.

Cloud-oplossing

Het MSC is gebaseerd op de cloud voor desktop of mobiele apparaten en gemaakt en mogelijk gemaakt door Dairy Data Warehouse BV, een in Nederland gevestigd bedrijf dat de afgelopen 10 jaar heeft gewerkt aan het bieden van gegevensoplossingen. Melkveehouders, adviseurs, dealers en andere partners kunnen tevens worden uitgenodigd om hun gegevens te bekijken in MSC.

De eerste versie van het MSC wordt in de zomer van 2024 gepubliceerd in Noord-Amerika en een aantal landen in de Europese Unie en zal gratis zijn. Een premiumversie met uitgebreide capaciteiten wordt op een latere datum uitgegeven.

John Deere - DeLaval

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken