Startpagina Economie

Voedingsindustrie tevreden over begrotingsakkoord

Fevia reageert positief op het begrotingsakkoord van de federale regering. Geen taksen die voeding duurder maken en meer sectoren waar flexi-jos mogelijk zijn, vat de federatie van de Belgische voedingsindustrie samen in een persbericht.

Leestijd : 1 min

Fevia had de regering gevraagd om geen maatregelen rond taksen en andere lasten te nemen die onze voeding en dranken en dus ook de winkelkar opnieuw duurder maken voor de huishoudens, grensaankopen verder in de hand werken en de competitiviteit van onze bedrijven verder ondergraven. "Ondanks de budgettaire inspanningen is men daaraan tegemoetgekomen, waarvoor dank", dixit de sectorfederatie.

Ook klinkt het dat Fevia al langer vragende partij was voor de uitbreiding van het systeem van flexi-jobs. Nu komen ook arbeiders in verschillende subsectoren van de voedingsnijverheid in aanmerking, klinkt het. En het systeem komt tegemoet aan de schommelende productie die kenmerkend is voor de sector. De productie varieert pakweg in functie van de oogst, de feestdagen of seizoensgebonden activiteiten. Flexi-jobs zullen volgens Fevia de krapte in de sector niet oplossen, maar zijn een welkome extra inzet. Fevia vraagt een verdere uitbreiding naar andere deelsectoren en naar de bedienden sectorbreed.

Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken