Startpagina Actueel

Klaaskoek en Antwerpse kalfsrol met hersensaus erkend als traditioneel Vlaams streekproduct

De korf van Vlaamse traditionele streekproducten wordt verrijkt met klaaskoek van bakkerij “De zaaier” uit Houthulst en Antwerpse kalfsrol met hersensaus van Slagerij Gebroeders Vandenheuvel uit Antwerpen. Zij mogen voortaan het label streekproduct.be gebruiken.

Elk jaar voorziet het Steunpunt streekproducten in de schoot van VLAM 2 à 3 erkenningsrondes voor Vlaamse traditionele streekproducten. De Beoordelingscommissie, die samengesteld is uit specialisten uit alle voedingsdomeinen, onderzoekt de aanvragen en toetst de dossiers aan de 5 criteria (productieplaats en -wijze, ingrediënten, faam en traditie). Ze adviseert de Sectorgroep streekproducten van VLAM, die beslist over de erkenningen.

streekproduct.be...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Waals landbouwminister ontkent aantijgingen

Actueel De Waalse minister van Landbouw Anne-Catherine Dalcq (MR) ontkent dat ze onder invloed zou staan van de landbouwlobby. Dat deed ze op 26 mei in het Waalse Parlement. "Sinds ik minister ben staat alles wat ik doe in het teken van het algemeen belang", benadrukte ze.
Meer artikelen bekijken