Startpagina Veeteelt

De Belgische zuivelindustrie vermindert sterk het aandeel toegevoegde suikers

De Belgische zuivelverwerkende bedrijven reduceerden het gehalte toegevoegde suikers in hun producten tussen 2012 en 2020 met maar liefst 12%. Daarmee behaalde de leden van BCZ, de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie, de vooropgestelde doelstellingen van 8% van het Convenant Evenwichtige voeding ruimschoots.

De bedrijven doen het sowieso goed wat betreft de voedingssamenstelling van hun producten: meer dan de helft van het volledige zuivelgamma bevat helemaal geen toegevoegde suikers. Doordat ze talrijke nutriënten bevatten, dragen melk en melkproducten trouwens bij tot een volwaardig voedingspatroon dat de gezondheid bevordert.

Nutri-pact

Verder bouwend op dit Convenant lanceren Fevia, de Belgische federatie van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Nieuwe coöperatie met 14 vleeskippenkwekers

Pluimvee Olivier Lardinois is een van de 14 stichtende leden van de nieuwe coöperatie BE-avicop. Ze leveren vers kippenvlees aan retailer Colruyt. Die betaalt bovenop de marktprijs een meerprijs voor het vlees van traaggroeiende vleeskippen, die gekweekt worden volgens de principes van het Better Chicken Commitment (BCC) en waarvan de kuikens op de boerderij uit het ei komen.
Meer artikelen bekijken