Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe tanktrailer die kan laden en lossen vanuit de vrachtwagen

Tanktrailerproducent D-TEC introduceert een nieuw type tanktrailer die kan laden en lossen vanuit de vrachtwagencabine.

Leestijd : 1 min

De nieuwe tanktrailer met de naam Reachliner is gericht op een zo efficiënt mogelijk transport door middel van een laag eigengewicht en een optimale gebruikersvriendelijkheid voor de chauffeur, dankzij een stuursysteem en een zuigarm.

Vernieuwend aan de Reachliner is een totaalconcept met een gestuurde lichtgewicht tanktrailer (inclusief zuigarm) afgestemd op de behoeften van de chauffeur. Zo is deze 250° te draaien en volledig te bedienen vanuit de vrachtwagencabine met een afstandsbediening.

Met de Reachliner kan zowel vanuit een ondergrondse put worden geladen als vanuit een bovengronds aanzuigpunt, alsook vanuit een bovengrondse opslag. En uiteraard kan er aan de achterkant altijd nog een losse zuigslang gekoppeld worden.

Met deze innovatie kunnen chauffeurs de zuigarm bedienen zonder de cabine te verlaten en hoeven ze niet meer te tillen aan zware zuigdarmen. Het verhoogt hun werkplezier en inzet – en indirect hun efficiëntie.

Daarnaast kun je dankzij het stuursysteem met deze tanktrailer snel en efficiënt in z’n achteruit in een klein hoekje manoeuvreren. Ook dit verkort de laad- en lostijd. Dankzij dit stuursysteem de bodemschade op de boerenbedrijven aanzienlijk minder en de banden slijten minder hard.

D-TEC

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken