Startpagina Paarden

Hannover keurt 30 dressuurhengsten aan

De dressuurhengsten beten de spits af begin november in Verden. Van 30 november tot

2 december komen de geselecteerde springhengsten aan bod.

Leestijd : 2 min

Er waren 57 kandidaten en 30 werden ‘uitverkoren’. Tien van de nieuw gekeurde hengsten kregen het gegeerde prämiert mee voor de rest van hun leven als – hopelijk – veel gevraagd vaderdier.

Dynamic Dream

De hengst Dynamic Dream was hofleverancier op deze hengstenkeuring, met niet minder dan 4 gekeurde zonen. De moederlijn van Dynamic Dream is puur KWPN. Zijn vader is immers Glock’s Dream Boy (Vivaldi x Ferro). De moeder van Dynamic Dream is de merrie Safira van Sir Donnerhall I. De 4 gekeurde zonen van Dynamic Dream hebben als moeders merries van Finest (HANN – Fûrstenball x Wie Weltmeyer), Millenium (TRAK - Easy Game x Ravel), Belissimo M (RHEINL - Beltain (v. Bolero) x Romadour II), een oudere, maar weliswaar waardevolle en bewezen bloedlijn, die voor beweging staat als geen ander. De vierde gekeurde zoon van Dynamic Dream heeft als vader van de moeder Lord Loxley, een begrip in de dressuurfokkerij.

Dancier Gold

De hengst Dancier Gold zag 2 zonen hun dekbrevet bemachtigen in Verden. Beide zonen pakten bovendien nog eens een premie. Dancier Gold is een zoon van Dancier (v. De Niro) uit de merrie Weltina van Weltmeyer. De eerste gekeurde Dancier heeft als moeder een merrie van San Amour, de tweede een merrie van Vivaldi.

Bewegingswonder Totilas

Over de hele lijn merkt men dat Weltmeyer invloedrijk blijft, vooral in de moederlijnen.

De onvolprezen kunstenaar Totilas heeft er in Hannover ook 2 gekeurde zonen bij: een Totilas x Sir Donnerhall I en een Totilas x Sezuan, die nog eens een premie op de kop tikte ook.

Voor alle gekeurde dressuurhengsten: zie www.hannoverancer.com.

PB

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken