Startpagina Varkens

Varkensgriep vastgesteld bij Brit

In het Verenigd Koninkrijk is voor het eerst een geval van varkensgriep vastgesteld bij een mens. Dat meldde de UK Health Security Agency (UKHSA) op 27 november. De persoon in kwestie kende een mild ziekteverloop en is intussen volledig hersteld.

Leestijd : 1 min

Het geval werd ontdekt als onderdeel van de gebruikelijke nationale monitoring die de gezondheidsdiensten uitvoeren, stelt UKHSA.

De bron van de besmetting is nog niet vastgesteld en wordt nog onderzocht, stelt UKHSA nog. "We werken eraan om de naaste contacten (van de besmette persoon) te traceren en de mogelijke besmetting in te perken", aldus Meera Chand van UKHSA.

"Het H1N2-virus is een van de voornaamste subtypes van het varkensgriepvirus waardoor af en toe mensen besmet raken, meestal na rechtstreekse of onrechtstreekse blootstelling aan varkens of besmette omgevingen", legt het overheidsagentschap uit.

Sinds 2005 zijn zowat 50 gevallen bekend van overdracht van H1N2 op dit mens. De meeste van die besmettingen kenden een mild verloop, met uitzondering van enkele ernstige gevallen.

Belga

Lees ook in Varkens

"China wil varkensvlees naar Europa exporteren"

Varkens Professor Jonathan Holslag maakt kanttekeningen bij de hoera-berichten over de export van Belgisch varkensvlees en paprika naar China. Er komt volgens hem een clash tussen ons naïeve liberalisme en hun beenharde staatskapitalisme, ook inzake landbouw.
Meer artikelen bekijken