Startpagina Bieten

KBIVB geeft advies bij vorst

De klimaatmodellen bevestigen een daling van de temperaturen met vorst onder -4°C voor de 2 komende nachten. Rooien voor lange bewaring wordt afgeraden, bietenhopen moeten best bedekt worden met een dekzeil.

Leestijd : 1 min

Tijdens de uren met negatieve temperaturen wordt rooien voor lange bewaring afgeraden, omdat gekwetst weefsel van oppervlakkig bevroren bieten moeilijker heelt. Oogsten tijdens de dag na de dooi is mogelijk.

Correct geplaatste Toptex-zeilen die de hele hoop tot aan de basis bedekken geven voldoende bescherming tegen tijdelijke lichte vorst (tot - 4°C). Een bescherming van de basis van de hoop moet verzekerd worden, en kan met het plaatsen van ‘jupetten’ verbeterd worden. Controleer de bevestiging van de zeilen!

Voor het cliënteel van de Tiense zijn plastiek dekzeilen in de suikerfabrieken beschikbaar, indien men een extra afdekking boven de Toptex wil plaatsen.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Betaseed wil meer doen dan alleen zaden leveren

Bieten Net voor het jaareinde van 2023 stond Nele Bonte, technisch adviseur Betaseed, met de vakpers stil bij de actualiteiten in de suikerbietteelt en bij de innovaties die Betaseed het komende jaar te presenteren heeft.
Meer artikelen bekijken