Startpagina Pluimvee

Aart van den Ham: ‘Wachttijd op ontwormingsmiddel kan biologische pluimveesector fataal worden’

Hij kwam alleen van de Veluwe (midden van Nederland) naar het Groningse Wildervank in het uiterste noorden van Nederland, maar ontmoette daar de liefde van zijn leven. Inmiddels hebben Aart en Jasmijn van den Ham 24.000 biologische leghennen en een proefstal met 3.600 onderzoekshennen van Agromix.

De ouders van Aart van den Ham hadden een klein leghennenbedrijf op de Veluwe en de opa van Aart was ook al kippenboer. “Mijn ouders hadden echter 2 oude stalletjes aan de rand van een industrieterrein met 5.800 Lohmann-leghennen”, vertelt Aart. “Het laatste koppel ging in 2013 weg.” De vader van Aart had ook al 2 kleine proefstalletjes en werkte in dat kader samen met het Nederlandse mengvoerbedrijf ABZ De Samenwerking (voorheen ABZ Diervoeding).

Aart wilde zijn vader opvolgen als leghennenhouder...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken