Startpagina Veeteelt

Omwonenden van veebedrijven dagvaarden Vlaamse overheid voor geurhinder

Een tiental omwonenden van intensieve veehouderijen in de Antwerpse Kempen dagvaarden samen met milieuvereniging Dryade de Vlaamse overheid over het ‘falend geurbeleid’ in Vlaanderen.

De omwonenden stellen dat ze ‘voortdurend in stank leven’ en daardoor ernstige schade lijden, terwijl Vlaanderen niets onderneemt en nauwelijks een wetgevend kader rond geur heeft.

In oktober 2023 had dezelfde groep al een ingebrekestelling bezorgd aan de Vlaamse overheid, om een ‘geurdecreet’ te eisen. De vraag was om tegen 30 november een aantal acties te ondernemen, maar dat is volgens de klagende partijen niet gebeurd. “De Vlaamse overheid heeft zelfs niet gereageerd op de ingebrekestelling...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Nederland keurt nog 2 blauwtongvaccins goed

Veeteelt In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw Piet Adema een tweede en derde vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en de Commissie toelating diergeneesmiddelen.
Meer artikelen bekijken