Startpagina Actueel

Boerenorganisaties vragen ander beleid

Na de politiek geven ook landbouworganisaties reacties bij de boerenprotesten. Er klinkt bij hen een duidelijke eis naar een ander landbouwbeleid. In Frankrijk roepen de 2 grootste landbouworganisaties op om met de blokkades op te houden, na aankondigingen van premier Attal.

De voorzitters van de Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) hebben donderdagochtend 1 februari tijdens een protestactie op de Gentse binnenring hun ongenoegen geuit over het Vlaamse en Europese landbouwbeleid. “Het ongenoegen dat tot de acties van de afgelopen dagen heeft geleid, leeft al veel langer”, zei Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens tegen de verzamelde menigte.

Rechtszekerheid en toekomst gevraagd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken