Startpagina Agridagen

Elektrische wielladers demonstreren op Agridagen

De organisatoren van de Agridagen in Ravels kondigen voor komende editie een demonstratie van elektrisch aangedreven wielladers aan. Zowel verreikers als kniladers tonen hun kunnen.

Leestijd : 2 min

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2024 vindt de 5de editie van de Agridagen in Ravels plaats. Jammer genoeg dienden de veeprijskampen omwille van het IBR-virus te worden geannuleerd. De organisatie bleef echter niet bij de pakken zitten en ging creatief aan de slag om de vrijgekomen ruimte in te vullen. Een machinedemo van elektrische verreikers en wielladers zal daarbij zeker in het oog springen.

De elektrificatie zet zich snel door in het machinepark. Ook voor landbouwers zijn er steeds meer mogelijkheden. Wie overweegt om een kleine verreiker of wiellader aan te kopen, kan best ook de elektrische opties overwegen. Veel landbouwbedrijven produceren hun eigen energie, deze maximaal inzetten op het bedrijf draagt bij aan de circulariteit van onze sector. Elektrische machines zijn stil, hebben geen uitstoot en zorgen voor rust bij bestuurder én dieren. Daarnaast kan het VLIF tot 40% steun toekennen.

Demo in beurshallen

Op de Agridagen willen de organisatoren aan de bezoekers tonen dat er reeds heel wat marktklare machines bestaan en dit in een ruime range. Er zullen 6 machines om de beurt demonstreren in de beurshallen.

Wil je als bezoeker op de Agridagen zelf een elektrische rijervaring opdoen? Dan kan u dit aangeven bij de deelnemende standhouders. Indien u dit graag op voorhand wil plannen of meerdere machines wil testen, dan kan u een mailtje sturen naar info@agridagen.be.

De locatie van de demoruimte bevindt zich in de piste van hal 5. De demo’s gaan doorlopend door van 11u tot 17u.

Volgende firma’s demonstreren:

- Aerts Service (standnummer 1420) demonstreert een Merlo EW 25.5 verreiker.

- Van Tichelt Landbouwmechanisatie (standnummer 1121) toont een Giant G2700e x-tra wiellader.

- Cofabel ( standnummer 2310) laat 2 machines zien namelijk een wiellader van Kramer, de KL25.5 e en de Kt144 e verreiker.

- Ook Gebroeders Geens - Knikmops (standnummer 1431) demonstreert 2 wielladers, de KM140E en de KM 180E.

Beursvloer volzet

Naast de machinedemo pakt de organisatie uit met een iets grotere dierententoonstelling. Er werden ook 6 nieuwe firma’s toegevoegd, wat het totaal op 222 exposanten brengt. Daarmee is de beursvloer helemaal volzet. Momenteel staan er nog een tiental firma’s op de wachtlijst.

Agridagen

Lees ook in Agridagen

Meer artikelen bekijken