Startpagina Uw stem

Opinie: Natuurpunt baas op kabinet Demir

Na de protestacties van boeren in heel Vlaanderen brengt Stichting Farmers Defence Force België wenkbrouwfronsend nieuws naar buiten: “Jelle Van den Berghe, adjunct-kabinetschef van Vlaams Minister Zuhal Demir, is een voormalig bestuurder van Natuurpunt”.

Leestijd : 2 min

Als je dit weet. “Dan moet je toch niet verder zoeken waarom minister Demir in heel de discussie de kant kiest van Natuurpunt en niet luistert naar de boeren”, zegt Bart Dickens, voorzitter van Stichting Farmers Defence Force België.

“Wij namen de afgelopen weken deel aan verschillende boerenprotesten in gans het land. Maar we proberen ook op een correcte manier zoveel mogelijk info te delen met alle landbouwers.”

Natuurpunt baas op kabinet

“Reeds lange tijd vragen wij ons af waarom Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving, Toerisme, Energie, Justitie en Handhaving (NV-A), rond het stikstofdossier en in andere discussies zo vaak de indruk wekt dat ze het niet echt opneemt voor de landbouwers. Zij verwijst regelmatig naar de Europese politiek die regels oplegt die Vlaanderen alleen maar kan volgen en ze tracht ook te focussen op zaken die er volgens ons veel minder toe doen, bijvoorbeeld een oneerlijke prijssetting.”

“Wij weten hoe dat komt. Natuurpunt – een organisatie die heel vaak een andere kijk heeft op natuur dan de boeren en een andere visie heeft over landbouw – heeft het voor het zeggen op haar kabinet”, stelt Bart Dickens.

Mistgordijn

Jelle Van den Berghe was van maart 2015 tot maart 2016 één jaar lang bestuurder van Natuurpunt. Nu bekleedt hij die functie niet meer. “Maar het spreekt voor zich dat hij die organisatie nog steeds erg genegen is. Natuurpunt schiet momenteel op de paardenhouders en de vertuining, maar dat doen ze alleen om een mistgordijn op te trekken. Zo willen ze de belangenvermenging tussen het kabinet Demir en Natuurpunt verdoezelen.”

“Hoe kan het dat een ex-bestuurder van Natuurpunt nu als adjunct-kabinetschef ermee voor kan zorgen dat hun vereniging miljoenen euro subsidies ontvangt? Daar zouden wij als Stichting Farmers Defence Force België graag een antwoord op krijgen. Het is hoog tijd dat Zuhal Demir kleur bekent en eens eerlijk en glashelder uitlegt aan de landbouwers hoe zij onze belangen op een correcte manier verdedigt”, besluit Bart Dickens, voorzitter van Stichting Farmers Defence Force België.

Stichting Farmers Defence Force België

Lees ook in Uw stem

Meer artikelen bekijken