Startpagina Bedrijfsnieuws

Väderstad introduceert de duurzame Marathon-tanden

Väderstad introduceert een nieuwe tand als aanvulling op het huidige assortiment eggen. De nieuwe Marathon-tand zal de levensduur van de na-eg drastisch verlengen.

Leestijd : 1 min

Voor het modeljaar 2024 worden de eggetanden, die op meerdere Väderstad-machines passen, opgewaardeerd met een duurzaam alternatief. Door deze tanden te versterken met hardmetaal op het kritieke slijtpunt, wordt de levensduur van dit onderdeel drastisch verlengd.

“Om de voorbereiding van het zaaibed af te ronden, creëren de trillende tanden van de eg een zogenoemde ‘verdampingsbarrière’, terwijl ze grotere kluiten en onkruid naar het oppervlak sorteren”, zegt Magnus Samuelsson, conceptontwikkelaar bij Väderstad.

Hij vervolgt: “De vergelijking van de nieuwe tand met de standaardtand toont een verlengde levensduur in het veld tot wel 6 keer. Omdat de lengte van de tand constant blijft, behoudt deze tand zijn trillende, en daardoor, grond sorterende capaciteiten. De initiële instelhoek blijft ook hetzelfde. Dit betekent een perfect werkresultaat jaar na jaar, bespaart de akkerbouwer tijd in de werkplaats en maximaliseert de toegevoegde waarde.”

De nieuwe tanden kunnen worden gemonteerd op de Väderstad NZ Mounted, NZ Aggressive, NZ Extreme, de zaaimachines Rapid en Spirit, evenals op de cultivatoren Carrier en Swift. Ze zijn ook beschikbaar voor retrofit op bestaande machines. De nieuwe tand is beschikbaar als een ‘aftermarket upgrade’ voor nieuwe en bestaande Väderstad-machines.

Homburg Belgium

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken