Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel handhaaft standaard melkprijs op 40 euro/100 l

In januari maakte de melkprijs zuivelaar Milcobel een sprong van 2 euro per 100 l. In februari blijft de prijs op dit niveau.

Leestijd : 2 min

De raad van bestuur van de zuivelcoöperatie Milcobel besliste op 20 februari over de melkprijs voor deze maand. Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand februari 2024 een standaard melkprijs hanteren van 40,00 euro/100 l.

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 44,23 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid.

Stabiel resultaat

Milcobel zette het jaar goed in, stelt men in het maandelijks persbericht aangezien de raad van bestuur de standaardmelkprijs voor februari handhaaft op 40 euro/100 l.

“Het blijven boeiende zuiveltijden, met signalen uit de markt die bij momenten wispelturig blijven. De macro-economische situatie blijft broos en de toenemende onrust in heel wat landen zorgt voor bijkomende spanning.”

Duurzaamheidscyclus 2024

De zuivelaar nam de voorbije weken deel aan Agro Expo Roeselare en de Agridagen in Ravels. Twee druk bezochte regionale landbouwbeurzen, waar de gesprekken uiteraard gedomineerd werden door de actualiteit van het boerenprotest. Milcobel bevestigt dat ze als coöperatie uiteraard de roep van de sector naar een duidelijk en langetermijntoekomstperspectief steunt.

Tegelijkertijd houdt Milcobel de inspanningen aan om verder te verduurzamen, ook richting de leden-melkveehouders. Momenteel wordt binnen de coöperatieve structuur de laatste hand gelegd aan de duurzaamheidsmonitor 2024 die bepalend wordt voor de duurzaamheidspremie vanaf 1 mei 2024. Dankzij de aanpak, namelijk door middel van een Coöperatieve Werkgroep Duurzaamheid met leden-melkveehouders, blijft Milcobel inzetten op een toekomstgerichte duurzaamheidsaanpak die tegelijkertijd haalbaar blijft voor de leden-melkveehouders en hun respectievelijke bedrijfsvoering.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Fliegl presenteert de Ultra-oplegger

Bedrijfsnieuws Vrachtwagens worden meer en meer ingezet voor het transport van landbouwproducten. Daarom presenteert Fliegl Agrartechnik GmbH zijn nieuwste product, de SZS 300 BL Ultra-oplegger. Deze oplegger is speciaal ontworpen voor het efficiënte transport van ronde en vierkante balen.
Meer artikelen bekijken