Startpagina Mechanisatie

Valtra verkozen tot Tractor of the year 2018

Zondagmiddag 12 november, enkele uren na het openen van de Duitse Agritechnica landbouwbeurs, werd de winnaar van de ‘Tractor of the year 2018’ bekendgemaakt. De winnaar van de 21ste editie werd de Valtra T254 Smart Touch. 24 juryleden kwamen tot deze uitslag.

Leestijd : 2 min

De reden waarom ze deze Valtra bekronen is dat dit tractormodel een nieuwe standaard zet in intuïtieve bediening. Hiernaast biedt deze Valtra een hoog comfortniveau, vermogen, efficiëntie en veelzijdigheid. Standaard staat de Smart Touch armleuning gemonteerd in de Valtra T254 welke beschikt over een 9 inch touch screen beeldscherm. Hiernaast is er een intelligente multifunctionele joystick en nieuwe joysticks om de hydraulica te bedienen. Deze voornoemde elementen bieden de bestuurder een rechttoe-rechtaan gebruiksgemak waarmee hij bijna iedere afregeling van motor, transmissie, hydraulica, gps-besturing, telematica enzovoort kan beheersen. Kortom de jury omschrijft deze Valtra T254 als een nieuwe werkwijze om met een tractorterminal (boordcomputer) om te gaan.

Best Design

De Valtra T254 viel maar liefst twee keer in de prijzen. Naast de prijs van ‘Tractor of the year 2018’ haalde hij ook de ereplaats in de categorie ‘Best Design’. De jury noemt het verbazend hoe een merk het uiterlijk van een tractor kan laten evolueren, wanneer de juiste designers worden ingeschakeld. De Valtra Versu T254 SmartTouch weerspiegelt voor hen een heel cool lijkende, moderne en elegante tractor.

De Fendt 211 Vario V werd verkozen tot Tractor of the year’ in de categorie ‘best of specialized’.
De Fendt 211 Vario V werd verkozen tot Tractor of the year’ in de categorie ‘best of specialized’.

Best of specialized

De prijs ‘Best of specialized’ gaat ditmaal ook naar een merk uit de Agco stal, waaronder ook Valtra behoort, maar nu valt de eer te beurt aan Fendt met zijn 211 Vario V smalspoortractor. De jury noemt deze tractor een kwaliteitsproduct met een krachtige, compacte driecilindermotor met de beste motor-transmissie afstelling in dit segment. Deze Fendt 211 Vario V is voorzien van een Agco 3,3 liter motor (driecilinder) met een vermogen van 112 pk en een indrukwekkend koppel van 483 Nm. Dat deze motor gekoppeld is aan Fendt’s eigen traploze versnellingsbak is een belangrijk kenmerk voor dit segment van gespecialiseerde tractoren. Deze tractor kan met een multifunctionele joystick uitgevoerd worden die talrijke bedieningen groepeerd zoals transmissie, cruise control, hydraulische verdelers, geheugenfuncties voor motortoerental, geautomatiseerde functies voor de achterhef en –aftakas.

De Mc Cormick X6.440 VT-Drive haalde in de categorie ‘Best Utility’ de prijs van ‘tractor of the year’ binnen.
De Mc Cormick X6.440 VT-Drive haalde in de categorie ‘Best Utility’ de prijs van ‘tractor of the year’ binnen.

Best Utility

De categorie ‘Best Utility’ is er in 2015 bijgekomen en ging ditmaal naar de Mc Cormick X6.440 VT-Drive. Het charmeerde de jury dat Mc Cormick een cvt-transmissie introduceert in het ‘utility’ segment. Deze transmissie met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface wordt door Mc Cormick zelf ontwikkeld. Transmissie én de inferface laten meer nauwkeuriger en makkelijker gebruik toe in een breed scala aan werkzaamheden, met inbegrip van frontladerwerk. Volgens de jury combineert deze Mc Cormick een modern en agressief design met een snel en eenvoudig gebruik en niet te vergeten met een hoge wendbaarheid.

T.D.

Lees ook in Mechanisatie

Sima 2024 is geannuleerd

Beurzen Na een minder geslaagde editie in 2022 en ondertussen enkele grote standhouders die aangaven dit jaar niet te komen naar de Franse landbouwbeurs Sima, wordt de editie van 2024 uiteindelijk geannuleerd.
Meer artikelen bekijken