Startpagina Economie

Internationale melkaanvoer al jaren gelijkaardig

Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 21 februari met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkproductiecijfers van 2023 zijn bekend. In de grote productieregio’s neemt de productie al meerdere jaren niet meer toe.

Een teleurstellend Amerikaans inflatiecijfer over januari deed de markten negatief reageren. In januari daalde de inflatie in de Verenigde Staten (VS) van 3,4 naar 3,1% , waardoor het cijfer hoger uitviel dan men had verwacht en vooral boven de psychologische 3% grens bleef. De kerninflatie (zonder voeding en energie) bleef zelfs gewoon gelijk op 3,9%. “Dit doorkruist duidelijk de hoop die sommigen hadden rond snelle renteverlagingen”, zegt Raf Beyers. “De doelstelling van 2% blijft heilig voor de centrale bankiers. De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken