Startpagina Veeteelt

Innoveren in de veehouderij centraal thema op EuroTier 2024

EuroTier, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor de professionele veehouderij, koos dit jaar als thema voor ‘Innoveren in de veehouderij’. Nieuw is dit jaar de komst van een systemen- en componentenruimte op de beursvloer.

Leestijd : 2 min

EuroTier, georganiseerd door de DLG (Duitse Landbouwvereniging), zal opnieuw de centrale ontmoetingsplaats zijn voor internationale landbouwers, loonwerkers en andere experts uit de wetenschap en de praktijk. Belangrijke aandachtsgebieden zijn onder meer dierenwelzijn, diergezondheid, duurzaamheid, emissiereductie, fokkerij, beheer, voeding, digitalisering, bedrijfsbeheer, verwerking en marketing.

Exposerende bedrijven presenteren een uitgebreid overzicht van innovaties, oplossingen en gevestigde waarden voor de rundvee-, varkens- en pluimveehouderij van 12 tot 15 november 2024 in het Duitse Hannover.

Informatie over schapen en geiten, paarden, aquacultuur, alternatieve eiwitten en directe verkoop op de boerderij ronden het tentoonstellings- en technische programma af. De internationale pluimveesector zal aanwezig zijn op de World Poultry Show, die ook gehouden wordt op EuroTier.

Talrijke deelevents

EnergyDecentral, de internationale vakbeurs voor hernieuwbare energie, en de Inhouse Farming Feed & Food Show, zullen parallel aan EuroTier op dezelfde beursvloer worden gehouden.

De huidige sociale en politieke eisen en de grotere zorg voor zowel het milieu als het welzijn van dieren vormen uitdagingen voor de toekomst van de veehouderij over de hele wereld. EuroTier zal laten zien dat deze uitdagingen het beste kunnen worden aangepakt door een veehouderijmodel dat nieuwe technologische oplossingen en moderne apparatuur omarmt.

DLG werkt voor EuroTier een omvangrijk technisch programma uit met talrijke conferenties en events. Zo is er ‘TopTierTreff’ waar internationale organisaties uit het melk- en vleesvee live dieren tonen aan de bezoekers. Daarnaast is er een ‘stalrobotevenement’ waarbij voeraanschuifrobots worden gedemonstreerd voor rundveestallen.

‘Expert Stages’ vertegenwoordigen interactieve evenementen met lezingen over onderwerpen en strategieën op het gebied van pluimvee, rundvee, varkens, paarden, energie en voedselsystemen.

Systemen en componenten

Voor het eerst op EuroTier zullen (toe)leveranciers van veehouderijapparatuur profiteren van een speciale tentoonstellingsruimte genaamd: ‘Supplier Industry - powered by Systems & Components’. Dit deel van de beursvloer is gericht op ingenieurs, inkopers en systeemspecialisten die voertechnologie, melksystemen, transportwagens, persen en meng- en doseersystemen aanbieden. EuroTier-exposanten kunnen op dit nieuwe gebied geschikte ontwikkelingspartners vinden.

Tim Decoster

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken