Startpagina Actueel

Boerenbond lanceert campagne voor de voorjaarskoersen

Ook dit voorjaar zullen Boerenbond en zijn leden in het oog springen tijdens de voorjaarskoersen. De boodschap ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’ zal maar liefst bij 5 iconische koersparcours te zien zijn in het landschap.

Leestijd : 2 min

Op deze manier vraagt Boerenbond op een positieve manier aandacht voor het belang van lokale voedselproductie en de onmisbare rol van landbouwers. De actie start op zondag 24 maart met Gent-Wevelgem en eindigt op maandag 20 mei met de Ronde van Limburg.

De lente staat voor de deur en dus is het tijd voor de voorjaarskoersen. Duizenden Vlamingen kijken thuis of langs het parcours naar de flandriens die het beste van zichzelf geven op het Vlaamse platteland, een boerenlandschap pur sang.

Bij 5 wedstrijden

Boerenbond plaatst bij 5 iconische koersen een opvallende visual langs het parcours met de boodschap ‘Zet de boer niet botweg aan de kant’. Met deze actie wil de organisatie heel Vlaanderen wijzen op het belang van sterke, lokale voedselproductie.

“Dat is enkel mogelijk als onze boeren gehoord worden door beleidsmakers en zij het respect krijgen dat ze verdienen. Boeren willen hoopvol de toekomst tegemoet kunnen zien, maar zitten met zorgen over rechtszekerheid, de hoge regellast en een fair inkomen”, zegt Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens. “Boeren zorgen voor ons prachtige landschap en het eten op ons bord. Supporter dus niet alleen voor de coureur maar ook voor de boer. Ook zij zijn flandriens om te koesteren.”

Eerste keer op de Kemmelberg

De actie wordt op gang getrapt langs het parcours van Gent-Wevelgem op 24 maart en wel opde flank van de Kemmelberg, een locatie waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Je vindt de visual aan de kruising van de Kemmelberg met de Lokerstraat. Deze visual en de tractoren die er zullen verzamelen zullen mooi tot hun recht komen op de vele luchtbeelden die gemaakt worden tijdens de wedstrijd.

De actie krijgt een vervolg tijdens Dwars door Vlaanderen (27 maart), de Ronde van Vlaanderen (31 maart), de Scheldeprijs (3 april) en de Brabantse Pijl (10 april).

Boerenbond

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken