Startpagina Akkerbouw

Toon Denys van VLM naar Departement Omgeving

De Vlaamse regering heeft Toon Denys gekozen als nieuwe secretaris-generaal van het departement Omgeving. Denys is op dit moment leidend ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Denys start op 1 juni. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Leestijd : 1 min

Departement Omgeving is op 1 april 2017 ontstaan uit een fusie van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en Ruimte Vlaanderen. Tot voor kort stond het departement onder leiding van Peter Cabus, maar die is na enkele verlengingen met pensioen gegaan. In tussentijd werd de leiding overgenomen door afdelingshoofd Ivo Palmers.

Vanaf 1 juni neemt Toon Denys dus de fakkel over. Hij werd geselecteerd uit een reeks van aanvankelijk 29 kandidaten. Volgens minister van Omgeving Zuhal Demir is Toon Denys een geschikte kandidaat om het departement te leiden en zijn ervaring ten dienste te stellen voor een beter omgevingsbeleid in gans Vlaanderen.

Toon Denys is 57 jaar oud en genoot de opleidingen bio-ingenieur en ingenieur in milieusanering. Hij is sinds 1991 werkzaam bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), waar hij sinds 2009 gedelegeerd bestuurder is. Denys vertrekt nu bij de VLM. De zoektocht naar een nieuwe leidend ambtenaar voor de VLM start binnenkort.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken