Startpagina Varkens

Kies voor het Vlaamse varken!

De vijfde editie van de Pig Rentability Day komt er nu weldra aan. Op 7 juni strijkt dit tweejaarlijkse event voor en door de varkenssector neer in Wortegem-Petegem.

Leestijd : 2 min

De keuze van het thema ‘Kies voor het Vlaamse varken’ voor de vijfde Pig Rentability Day (PRD) is duidelijk. Zo net voor de verkiezingen van 9 juni willen de 13 partners van de PRD sterk benadrukken dat ze geloven in de Vlaamse varkenshouderij. De firma’s Boone-Denkavit, Ceva, Debra Meat, DLV, Duynie Feed, Hypor, ING, Kioz, Konax, Proxani, VermiServe, VSI en ook jouw krant Landbouwleven – allemaal actief in de toelevering van de varkenshouderij – zetten hun schouders onder de organisatie van dit event.

Combinatie van kennis en ontmoeting

Zoals bij de voorgaande 4 edities kijkt iedereen uit naar een interessante en leerrijke namiddag, gekoppeld aan een gezellig netwerkmoment.

Als eerste spreker zal professor Frédéric Leroy (VUB) het thema Vlees op de rooster: een klare kijk op nutritionele en gezondheidsaspecten belichten. Leroy is een vooraanstaand expert op het gebied van voeding en gezondheid. Hij neemt de aanwezigen mee op een boeiende reis, waarbij hij door middel van wetenschappelijk onderbouwde feiten en statistieken een helder inzicht verschaft in de rol van vlees binnen een uitgebalanceerd dieet.

Vervolgens zal Hannelore Raes (co-CEO van Agristo) haar ervaringen delen over de grote uitdagingen bij het voorbereiden van een soepele generatiewissel binnen een bedrijf. Een succesvolle overdracht draait immers niet enkel om het overdragen van de zakelijke taken, maar ook om het overbrengen van de kernwaarden, visie en passie die het bedrijf definiëren.

Ten slotte zal Joris Coenen (VLAM) vertellen waarom de consument nog voor vlees kiest. In een tijd waarin de maatschappij steeds bewuster wordt van de impact van voedselkeuzes op het milieu, de gezondheid en het welzijn van dieren, zal Joris Coenen de aanwezigen inzichten bieden in de evolutie van consumentenvoorkeuren met betrekking tot vleesconsumptie.

Joost Van Hyfte zal deze voordrachten doorspekken met komische commentaar.

Nadien volgt een gezellig netwerkmoment met een walking diner.

Anne Vandenbosch

 

Varkenshouders kunnen nog gratis inschrijven tot 31 mei via deze link.

Lees ook in Varkens

De omschakeling naar hybride zeugen was een investering in gezondheid

Varkens Hoewel Dieter Vanluchene een grote voorstander was van eigen varkensselectie en -fokkerij, moest hij die knop omdraaien. “De resultaten waren niet meer zoals voorheen. Er liep duidelijk wat mis bij onze eindproducten.” Sinds hij in 2021 koos voor hybride zeugen verbeterden zowel de gezondheid van de dieren als de productieresultaten.
Meer artikelen bekijken