Startpagina Mechanisatie

Vier mooie gepimpte ‘boerentractoren’ te zien tijdens Agribex

De beursorganisatoren van Agribex hebben vier mooie ‘boerentractoren’ gevonden in de aanloop naar het landbouwsalon. Via de Agribe-X-tractorverkiezing startte deze zomer een zoektocht naar opgesmukte tractoren waar dagdagelijks mee gewerkt wordt op de boerderij. De vier genomineerden zijn deze week op de beursvloer te vinden. Het publiek kan zijn stem uitbrengen om de mooiste te verkiezen.

Leestijd : 2 min

Het opzet van de beursoganisatie was niet om de grote trekkertrek-monsters te vinden, maar mooi aangeklede standaardtractoren die op één of ander manier werden opgesmukt.

Oldtimers kwamen evenmin in aanmerking, want pas vanaf bouwjaar 2000 kon het voertuig deelnemen. Er werden twee categorieën ingericht, tot 150 pk vermogen en meer dan 150 pk vermogen.

Uit alle inzendingen kon het publiek via Facebook stemmen.

 

De genomineerden zijn:

Minder dan 150 pk

casemx

Bert Brosens is samen met zijn broer Bob eigenaar van een Case IH MX 135 met origineel 135pk vermogen. De tractor is speciaal omwille van de metalic kleur en de zwarte velgen. Er liggen, hoge dikke banden op en de tractor wordt vooral ingezet voor diepladertransport om de Fiat 180-90 mee te nemen naar de trekkertrekwedstrijden.

newholland

Ruben Van Moer is genomineerd met een New Holland TSA 115 (116 pk). De tractor is voorzien van talrijke toeters en bellen via rode ledjes in de cabine, raamband in de cabine, toplichtjes vooraan het dak en led bar achteraan het dak. Tevens is er een open pijp gemonteerd.

Meer dan 150 pk

pumazwart

Jeroen Gillis is genomineerd met zijn Case IH Puma 240 die begin dit jaar is aangekocht en vooral voor de 3-asser gronddumper staat of maaiwerkzaamheden uitvoert. De trekker is speciaal vanwege zijn carrosserie, deze is in het zwart gespoten. Bovenaan is er een grote led zwaaibalk en zijn led zwaailichten gemonteerd. Over de uitlaat is een grote chromé buis bevestigd waardoor deze in het oog springt. De 4 velgen hebben een vernislaag gekregen waardoor er minder snel schade aan de verf zal komen. De achterruit is een kleine tint geblindeerd.

steyr

Koen Willekens is genomineerd met zijn Steyr CVT 6195 uit 2010. Deze tractor is voorzien van 5 daklampjes, 2 luchthoorns, brede banden, flitslichtjes in de grill van de motorkap en een RVS uitlaatbuis. Verder is de tractor full option op gebied van opties en in een uitstekende visuele toestand.

Deze 4 trekkers (2 in iedere categorie) die in de eerste fase het hoogste aantal stemmen verzamelden, gaan door naar de tweede fase. Dat wil zeggen dat ze gedurende de hele week op Agribex tentoongesteld worden. Waar het publiek zijn verdere stem kan uitbrengen.

T.D.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken