Startpagina Wetgeving

Landbouwsector krijgt sociale controle in 2018

In 2018 krijgen tien sectoren de sociale controle over de vloer. Dat schrijft La Dernière Heure vandag. De controles zijn gericht op bepaalde beroepsgroepen.

Leestijd : 1 min

In januari is de verhuissector aan de beurt. De metaalsector en de technologische sector volgen in maart, garages en stations in mei. Juli is gereserveerd voor de zorgsector en de landbouw en tuinbouw krijgen in september controles. Bij de taxi- en transportsector is dat in november.

De sectoren krijgen twee weken voor datum een verwittiging dat er controles volgen, maar bij welk bedrijf dat zal zijn, is niet duidelijk. "Onze bedoeling is dat zo een maximum aantal bedrijven zich in regel stelt omdat ze controle verwachten", zegt de woordvoerder van staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude, Philippe De Backer.

Belga

Lees ook in Wetgeving

Pelt-arrest verontrust landbouwbedrijven

Wetgeving De Vlaamse overheid bekijkt of er nood is aan verduidelijking over de milieutechnische eenheid in het kader van de vergunningsverlening van waterwinningen. Het Pelt-arrest over grondwaterwinningen verontrust landbouwbedrijven met meerdere grondwaterwinningen.
Meer artikelen bekijken