Wereldeidag zet troeven van het ei in de kijker
Op de tweede vrijdag van oktober is het Wereldeidag. Wereldwijd worden de troeven van het ei dan in de kijker geplaatst. VLAM richt zich met een campagne tot studenten en jonge gezinnen met kinderen. Met de boodschap ‘Laat je verleiden’ wil het duidelijk maken dat een ei een klein maar veelzijdig product is.

Wat de campagne naar studenten betreft, voorziet VLAM postkaartjes die verdeeld worden in de speciaal daartoe voorziene postkaartrekjes in eetgelegenheden voor studenten in heel Vlaanderen. De postkaartjes bevatten ludieke spreuken/zinnen die de studenten aan elkaar kunnen doorgeven of zelf bewaren. Bovendien zijn ze een subtiele hint naar meer inspiratie voor recepten met eieren. Eieren zijn voedzaam én budgetvriendelijk, 2 zaken die de doorsneestudent belangrijk vindt. Op donderdagavond 10 oktober werd Wereldeidag al aangekondigd via projecties aan de Vooruit in Gent en op de Grote Markt in Leuven. Verder worden rond enkele scholen in Antwerpen digitale panelen met eipromotie voorzien op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober.
Onlinevideo-advertentiecampagne
Naar de ruimere groep van consumenten voert VLAM een onlinevideo-advertentiecampagne. Je kan de video hier bekijken. De troeven van het ei en receptinspiratie werden ook op de website van Het Laatste Nieuws belicht.
Dagelijkse kost
Verder is er een samenwerking met het tv-programma Dagelijkse kost op VRT, waar de bekende kok Jeroen Meus aan de slag gaat met eitjes. Ook op de app van Dagelijkse kost vind je recepten met eitjes. De communicatie wordt verder versterkt via de kanalen van www.lekkervanbijons.be (website, nieuwsbrief, Facebook- en Instagrampagina).
Heel voedzaam
Een ei past prima in een gezonde voeding ter afwisseling van een portie vlees, vis of plantaardig vervangproduct. Het brengt niet minder dan 10 essentiële voedingsstoffen aan: eiwitten, (grotendeels onverzadigde) vetten, ijzer, zink, selenium, fosfor en de vitaminen A, D, B2 en B12. En dat voor amper 90 kilocalorieën (kcal). Dat is nog geen 5% van de totaal aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag (gemiddeld zo’n 2000 kcal). Eieren zijn rijk aan eiwitten van de beste kwaliteit: ze bevatten alle essentiële aminozuren in een goede verhouding. Eiwitten zijn belangrijke bouw- en onderhoudsstoffen voor de spieren en de botten van jong en oud. En nog een pluspunt: een ei is een van de weinige voedingsmiddelen die van nature een goede bron is van vitamine D. Dat is een nutriënt waarvan de opname in veel Westerse landen te laag is.
Hart- en vaatziekten
De meeste recente studies vinden geen significant verband tussen elke dag een ei eten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten bij gezonde personen. Maar je eet best niet meer dan 6 eieren per week. Meer info over de voedingswaarde, bewaartips, soorten eieren én tal van recepten vind je op www.ei.be.